Nyílt nap, szakmai börze a Kossuthban

NYÍLT NAP, SZAKMAI BÖRZE A KOSSUTHBAN

A Bajai SZC Kossuth Zsuzsanna Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája szeretettel várja az egészségügy, a humán pályák, a vendéglátás és a turizmus iránt érdeklődő nyolcadikosokat, osztályfőnökeiket és szüleiket az iskola tematikus Nyílt napjára, melynek keretében az egyes tanulmányi területről, az ágazati képzésekről, a szakmaszerzésről kaphatnak felvilágosítást.

3 fő profilja van az intézményünknek és e köré fűzzük fel a nyílt napot.

A szakgimnáziumi részen egészségügy, a turisztika és a vendéglátóipar ágazati képzés, szakközépiskolai részen pincér, szakács szakma tevékenységei.

A nyílt nap időpontja: 2017. november 17. péntek 10.30 – 12.30

A nyílt nap helyszíne: a Bajai SZC Kossuth Zsuzsanna Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája FŐÉPÜLETE 6300 Kalocsa, Tomori Pál utca 10.

NYÍLT NAPI PROGRAMUNK

10.00 − 10.30  Vendégek érkezése, fogadása, REGISZTRÁCIÓ az iskola portáján
10.30 – 11.00  ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ: Iskolánk bemutatása, képzéseink – (az iskolai életről adunk képet, körbe vezetjük az érdeklődőket (nem tanítási órákat mutatunk be, hanem a szakmák sajátosságait); a felvételi elvek
11.00 – 12.30  INTERAKTÍV SZAKMAI BÖRZE, bemutató: az egyes ágazatok tevékenységének bemutatkozása külön standokon, – Legyen a vendégünk a „Kossuth Hotelben”!

Iskolánk célja nemcsak a szakmai fogások elsajátítása, hanem a továbbtanulásra való felkészítés. A minőségi oktatás és a szakma találkozása.

A jövőd záloga a piacképes szakma!
Gyere a Kossuthba!

Üzenetünk lényege: „minőség, szakmaiság, műveltség, nemzetköziség”

Nemcsak tanítjuk, de neveljük is diákjainkat, azaz nemcsak oktatjuk az egészségüggyel kapcsolatos ismereteket, hanem egészséges életmódra nevelünk, ezért veszünk részt olyan rendezvényeken, mint pl.: Magyar Diáksport Napja

Használható tudás átadása a cél.

SZAKGIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA: TURISZTIKA, VENDÉGLÁTÓIPAR ÁGAZAT, PINCÉR, SZAKÁCS

  • VENDÉGFOGADÁS A „SZÁLLODAI RECEPCIÓN” – A szállodai recepciós feladatai
  • ÍZEK ÉS ILLATOK A KONYHÁBÓL – Ételkészítési gyakorlat megtekintése, kóstolás
  • VÁGJ ÉS EDD! – vágás-darabolás
  • A MODERN VENDÉGLÁTÁS ESZKÖZEI – eszközbemutató, eszközfelismerés (játék)
  • LEGYÉL A VENDÉGÜNK EGY ELEGÁNS SZÁLLODAI ÉTTEREMBEN, DRINKBÁRBAN, KÁVÉZÓBAN! – Kóstolj és tanulj! Alkoholmentes koktélok kóstolása. Ismerkedés a turizmus és a vendéglátás szakma területeivel.
  • MUNKAKÖRÖK BEMUTATÁSA: üzletvezető, étteremvezető, pincér, szakács, pultos, rendezvényszervező, vendéglátásszervező, szállodai recepciós, turisztikai szervező és értékesítő – ízelítő a szakmából
  • SZAKMAI DIVATBEMUTATÓ- Öltözz a jövődbe és örökítsd meg!
  • „TUDOD MIT ISZOL?” KORTYTÚRA – JÁTÉK AZ ÍZEKKEL. EGY KORTY BOLDOGSÁG. Milyen ételhez milyen italt kínáljunk? – Egy kis italismeret
  • TESZTELD AZ ITALOD! – Italfelismerési játék egy csöppnyi marketinggel – alkoholmentes üdítők ízvilága

SZAKGIMNÁZIUM: EGÉSZSÉGÜGY ÁGAZAT

  • ”CSAK EGY ÉLETED VAN… LAZULJ ÉRTE!”
    Szűrések: Vércukor mérés, vérnyomás mérés, oxigén szaturáció ellenőrzése, vércsoport meghatározás.
    Intramuscularis injekció adása szivacsba. Az infekció felszívása és beadás kipróbálása egy szivacspárnába.
  • KEREKESSZÉK KIPRÓBÁLÁSA: a folyósokon ki lehet próbálni a kerekesszék irányítását, az önálló közlekedést.
    „Légy türelmes magaddal! A gyógyulás nem rövidtávfutás, hanem maratón; nem egy hatalmas ugrás, hanem kis lépések sorozata.”
  • ELSŐSEGÉLYNYÚJTÁS:
    Újraélesztés: Eszköz nélküli BLS kipróbálása, megtanulása; automata defibrillátor használata
    „Nemrég múltam tizenhét…. A szívem eddig nagyjából 900 millió alkalommal húzódott össze. Teljes kötelességtudattal és tévedhetetlenül teljesítve a feladatát, hogy életben tartson. Köszönöm, drága Szív, hogy elvégzed ezt a monoton munkát a kedvemért!”
    Kötözések: sérülések, vérzések ellátása.
    Műseb készítés: Szuper műsebeket készítünk, és megtanítjuk, hogyan lássák el az ilyen sérüléseket.
    Tens- gép kipróbálása: A tens gépnek, ami elektromosan stimulálja az izmokat, számos jó hatása van pl: a fájdalom csillapítás.
  • CSECSEMŐGONDOZÁS: Csecsemő tartása, öltöztetése pelenkázása, fürdetése, hossz, súlymérés kipróbálása
  • EGÉSZSÉGES ÉTKEZÉS: A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a táplálékod legyen avagy benned a brandek, s a trendek teremtenek rendet!” Trendi ételkóstolás egy kis keresztrejtvény megoldásért.
  • MIRE HASZNÁLTÁK ANNO…? Egészségügyben használatos régi eszközök kiállítása.

A Bajai Szakképzési Centrum kalocsai tagintézményei közös, komplex nyílt napot tartanak, ezért kérjük a látogatókat, hogy mindkét tagintézmény programján vegyenek részt.
Igazolások kiadásának feltétele: mindkét tagintézmény programján való részvétel, így az igazolások átvételére 12.00 órától van lehetőség a Bajai SZC Kossuth Zsuzsanna Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában.

MINDEN ÉRDEKLŐDŐT SZERETETTEL VÁRUNK!