Nyílt nap, szakmai börze a Kossuthban
NYÍLT NAP, SZAKMAI BÖRZE A KOSSUTHBAN
A Bajai SZC Kossuth Zsuzsanna Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája szeretettel várja az egészségügy, a humán pályák, a vendéglátás és a turizmus iránt érdeklődő nyolcadikosokat, osztályfőnökeiket és szüleiket az iskola tematikus Nyílt napjára, melynek keretében az egyes tanulmányi területről, az ágazati képzésekről, a szakmaszerzésről kaphatnak felvilágosítást.
3 fő profilja van az intézményünknek és e köré fűzzük fel a nyílt napot.
A szakgimnáziumi részen egészségügy, a turisztika és a vendéglátóipar ágazati képzés, szakközépiskolai részen pincér, szakács szakma tevékenységei.
A nyílt nap időpontja: 2017. november 17. péntek 10.30 – 12.30
A nyílt nap helyszíne: a Bajai SZC Kossuth Zsuzsanna Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája FŐÉPÜLETE 6300 Kalocsa, Tomori Pál utca 10.
NYÍLT NAPI PROGRAMUNK
10.00 − 10.30 Vendégek érkezése, fogadása, REGISZTRÁCIÓ az iskola portáján
10.30 – 11.00 ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ: Iskolánk bemutatása, képzéseink – (az iskolai életről adunk képet, körbe vezetjük az érdeklődőket (nem tanítási órákat mutatunk be, hanem a szakmák sajátosságait); a felvételi elvek
11.00 – 12.30 INTERAKTÍV SZAKMAI BÖRZE, bemutató: az egyes ágazatok tevékenységének bemutatkozása külön standokon, – Legyen a vendégünk a „Kossuth Hotelben”!
Iskolánk célja nemcsak a szakmai fogások elsajátítása, hanem a továbbtanulásra való felkészítés. A minőségi oktatás és a szakma találkozása.
A jövőd záloga a piacképes szakma!
Gyere a Kossuthba!
Üzenetünk lényege: „minőség, szakmaiság, műveltség, nemzetköziség”
Nemcsak tanítjuk, de neveljük is diákjainkat, azaz nemcsak oktatjuk az egészségüggyel kapcsolatos ismereteket, hanem egészséges életmódra nevelünk, ezért veszünk részt olyan rendezvényeken, mint pl.: Magyar Diáksport Napja
Használható tudás átadása a cél.
SZAKGIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA: TURISZTIKA, VENDÉGLÁTÓIPAR ÁGAZAT, PINCÉR, SZAKÁCS
- VENDÉGFOGADÁS A „SZÁLLODAI RECEPCIÓN” – A szállodai recepciós feladatai
- ÍZEK ÉS ILLATOK A KONYHÁBÓL – Ételkészítési gyakorlat megtekintése, kóstolás
- VÁGJ ÉS EDD! – vágás-darabolás
- A MODERN VENDÉGLÁTÁS ESZKÖZEI – eszközbemutató, eszközfelismerés (játék)
- LEGYÉL A VENDÉGÜNK EGY ELEGÁNS SZÁLLODAI ÉTTEREMBEN, DRINKBÁRBAN, KÁVÉZÓBAN! – Kóstolj és tanulj! Alkoholmentes koktélok kóstolása. Ismerkedés a turizmus és a vendéglátás szakma területeivel.
- MUNKAKÖRÖK BEMUTATÁSA: üzletvezető, étteremvezető, pincér, szakács, pultos, rendezvényszervező, vendéglátásszervező, szállodai recepciós, turisztikai szervező és értékesítő – ízelítő a szakmából
- SZAKMAI DIVATBEMUTATÓ- Öltözz a jövődbe és örökítsd meg!
- „TUDOD MIT ISZOL?” KORTYTÚRA – JÁTÉK AZ ÍZEKKEL. EGY KORTY BOLDOGSÁG. Milyen ételhez milyen italt kínáljunk? – Egy kis italismeret
- TESZTELD AZ ITALOD! – Italfelismerési játék egy csöppnyi marketinggel – alkoholmentes üdítők ízvilága
SZAKGIMNÁZIUM: EGÉSZSÉGÜGY ÁGAZAT
- ”CSAK EGY ÉLETED VAN… LAZULJ ÉRTE!”
Szűrések: Vércukor mérés, vérnyomás mérés, oxigén szaturáció ellenőrzése, vércsoport meghatározás.
Intramuscularis injekció adása szivacsba. Az infekció felszívása és beadás kipróbálása egy szivacspárnába. - KEREKESSZÉK KIPRÓBÁLÁSA: a folyósokon ki lehet próbálni a kerekesszék irányítását, az önálló közlekedést.
„Légy türelmes magaddal! A gyógyulás nem rövidtávfutás, hanem maratón; nem egy hatalmas ugrás, hanem kis lépések sorozata.” - ELSŐSEGÉLYNYÚJTÁS:
Újraélesztés: Eszköz nélküli BLS kipróbálása, megtanulása; automata defibrillátor használata
„Nemrég múltam tizenhét…. A szívem eddig nagyjából 900 millió alkalommal húzódott össze. Teljes kötelességtudattal és tévedhetetlenül teljesítve a feladatát, hogy életben tartson. Köszönöm, drága Szív, hogy elvégzed ezt a monoton munkát a kedvemért!”
Kötözések: sérülések, vérzések ellátása.
Műseb készítés: Szuper műsebeket készítünk, és megtanítjuk, hogyan lássák el az ilyen sérüléseket.
Tens- gép kipróbálása: A tens gépnek, ami elektromosan stimulálja az izmokat, számos jó hatása van pl: a fájdalom csillapítás. - CSECSEMŐGONDOZÁS: Csecsemő tartása, öltöztetése pelenkázása, fürdetése, hossz, súlymérés kipróbálása
- EGÉSZSÉGES ÉTKEZÉS: A táplálékod legyen az orvosságod, és az orvosságod a táplálékod legyen avagy benned a brandek, s a trendek teremtenek rendet!” Trendi ételkóstolás egy kis keresztrejtvény megoldásért.
- MIRE HASZNÁLTÁK ANNO…? Egészségügyben használatos régi eszközök kiállítása.
A Bajai Szakképzési Centrum kalocsai tagintézményei közös, komplex nyílt napot tartanak, ezért kérjük a látogatókat, hogy mindkét tagintézmény programján vegyenek részt.
Igazolások kiadásának feltétele: mindkét tagintézmény programján való részvétel, így az igazolások átvételére 12.00 órától van lehetőség a Bajai SZC Kossuth Zsuzsanna Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában.
MINDEN ÉRDEKLŐDŐT SZERETETTEL VÁRUNK!